Meer informatie & veelgestelde vragen
-
Praktijkassistentes en Praktijkondersteuners
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken of telefonisch overleg met een van de huisartsen. Ze geeft medisch advies en kan veel praktische vragen beantwoorden. U kunt haar ook bellen voor uitslagen. De assistentes zorgen ervoor dat de organisatie binnen onze praktijk zo goed mogelijk verloopt. Om in te kunnen schatten wanneer een patiënt gezien kan of moet worden vraagt zij naar de reden van de afspraak. Voor de assistentes en de praktijkondersteuner geldt, net als voor de huisarts, een beroepsgeheim. In onze praktijk werken verschillende doktersassistentes.
Op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur zijn er altijd assistentes aanwezig. De assistentes hebben een eigen spreekuur. U kunt bij hen terecht voor:
- Afspraken maken
- Recepten(herhaling)
- Adviezen
- Informatiefolders
- Verwijskaarten
De assistentes zijn ook opgeleid en bevoegd de onderstaande handelingen uit te voeren.
- Verlenen van eerste hulp
- Oren uitspuiten
- Geven van injecties
- Laboratorium onderzoek
- Bloeddrukmeting
- Wondverzorging
- Hechtingen verwijderen
- Aanstippen van wratten
- Zwangerschapstesten
- Urine onderzoek
- Maken van een hartfilmpje
- Aanleggen van 24-uurs bloeddrukmeting
Praktijkondersteuners zijn aangesteld om een aantal taken van de huisarts over te nemen. In onze praktijk is Jacobijn Boer de praktijkondersteuner-somatiek. Zij heeft een HBO opleiding tot praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk afgerond. Dit is een speciale opleiding om patiënten met suikerziekte, hart- en/of vaatziekten, luchtwegklachten (astma/COPD) en andere chronische aandoeningen te begeleiden. Hierbij werkt zij nauw samen met de huisarts. Zij heeft de mogelijkheid om uitgebreid in te gaan op de chronische aandoening en welke consequenties dit voor de patiënt heeft. Onze praktijkondersteuner-somatiek heeft een eigen spreekuur voor o.a. controles voor patiënten met suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en/of COPD. Zij doet ook een deel van de ouderenzorg.
Een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg werkt in een huisartsenpraktijk om een aantal taken van de huisarts over te nemen. In onze praktijk zijn vier POH-GGZ’s werkzaam. Als psychische problemen een rol spelen bij uw klachten, kunt u door de huisarts naar een van hen doorverwezen worden. Zij kunnen u ondersteunen en begeleiden bij uw problemen. Indien nodig, kunnen ze samen met u kijken of een doorverwijzing nodig is. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de huisarts.
De POH-GGZ kan u ondersteunen bij o.a.; stress gerelateerde klachten, eenzaamheidsproblematiek, rouwverwerking, relatieproblemen, depressieve klachten, angstklachten, burn-out klachten of overspannen, etc.
Een eerste gesprek duurt 45 minuten en is bedoeld om uw problemen en klachten in kaart te brengen, voor vervolgafspraken wordt 30 minuten ingepland.
Uiteraard worden alle problemen vertrouwelijk behandeld.
-
Vakanties, nascholing en feestdagen
Bij afwezigheid van de arts door vakantie, nascholing of ziekte belt u, als u klachten heeft die niet kunnen wachten tot de arts terug is, de waarnemende artsen. U wordt hiernaar doorverwezen door ons antwoordapparaat. De praktijk is op de volgende dagen gesloten:
Nascholingen:
dinsdag 12 maart 2024
Feestdagen:
Tweede Paasdag maandag 1 april 2024
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024
Tweede Pinksterdag maandag 20 mei 2024
Eerste Kerstdag woensdag 25 december 2024
Tweede Kerstdag donderdag 26 december 2024
Vakantie:
13 t/m 21 mei 2024
16 september t/m 4 oktober 2024
-
English page for new patiënts
If you have recently moved to the area and would like to register with our practice, please phone us on 010-4188500.
click here to download the registration form. Please complete a registration form for each member of your household and hand it in together with a copy of your passport (or other official form of identity) and insurance card. To be able to look after you effectively it is essential that we have access to your medical records. Please ask your previous doctor to send us your medical records and to de-register you from his practice.
-
Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de huisarts wil maken?
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
-
Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?
Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).